Întâlnire - Portugalia

C2: Portugalia, 15 - 21 octombrie 2017

Participanți selectați:

1. Haiduc Stefania VIII A
2. Miruna Fazecaș VIII A
3. Alex Mocan VIII A
4. Emima Merca VIII A
5. Natalia Lacatos VIII A
6. Sabo Gabriel VIII A

Pregătirea participanților

Ștefania Haiduc și Emima Merca:


Locul: Portugalia, Forte da Casa
Data: 15 - 21 octombrie 2017

15 octombrie 2017: sosirea echipelor

Ziua 1, luni: 16 octombrie 2017
Am fost întâmpinați de profesorii și elevii care au pregătit pentru noi un mic spectacol. Mai târziu, elevii au avut parte de team building și de alte jocuri. După-amiaza, fiecare echipă a prezentat o poveste tradițională din țara lor și a creat colțul Erasmus + în holul școlii.

Ziua 2, marți: 17 octombrie 2017
Am avut ateliere de reciclare creativa: Folosind dopul pentru a produce protecții creative pentru mese, portmonee mici pentru monede și creioane / Efectuarea demachete din hârtie - recrearea speciilor marine pe care se așteaptă să le vadă în Oceanarium din Lisabona la activitatea Sleeping with the shaarks. Mai târziu, a avut loc o expoziție pregătită cu munca elevilor.

Ziua 3, miercuri: 18 octombrie 2017
Vizita la Lisabona, Cascais și Sintra. Am avut picnic împreună și am aflat despre cultura și istoria Portugaliei.

Ziua 4, joi: 19 octombrie 2017
Atelierele despre siguranța internetului (alegerea unei parole, protecția datelor cu caracter personal, agresarea cibernetică, rețeaua socială, îngrijirea, descărcarea / copierea-lipirea / drepturile de autor, informația neconfirmată, dependența de internet). Elevii au lucrat în grupuri multiculturale pentru a crea postere publicitare despre siguranță în utilizarea internetului. Elevii au petrecut noaptea la Oceanarium din Lisabona, dormind cu rechinii.

Ziua 5, vineri: 20 octombrie 2017
Fiecare participant a pus mâna pe un poster mare și a scris un mesaj despre această întâlnire. Seara am avut o cină de rămas bun cu karaoke.

Activitatea a contribuit la atingerea obiectivelor proiectului. A avut ateliere de reciclare care au dezvoltat creativitatea elevilor și capacitatea de a lucra în echipă. Atelierele digitale despre siguranța online au făcut elevii conștienți de pericolele pe care le-ar putea întâmpina în lumea digitală în care trăiesc. În plus, au dezvoltat o atitudine pozitivă față de diferențele și diversitatea culturală, a accentuat interesul participanților pentru comunicarea interculturală prin lucrul în grupuri multiculturale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu